12.
КАКО МУЖУ 3 ЖЕНОЮ И 3 ДОМОЧЯДЦИ В ДОМУ СВОЕМ МОЛИТИСЯ БОГУ

По вся дни вечере муж з женою и з детми, и з домочядци, и кто умеет грамоте - отпети вечерня, павечерница и полунощница с молчянием, и со вниманием, и с кротъкостоянием, и с молитвою, и с поклоны, пети внятно и единогласно, а после правила отнюд не пити, ни ясти, ни молвы творити всегда. А всему тому наук. А ложася спати, всякому християнину по три поклоны в землю пред Богом положити, а в полунощи всегда, тайно встав, помолитися елико вместимо о своем согрешении, а во утре вставая,- тако ж; и комуждо противу силе и по желанию, а непраздным женам кланятися до пояса. Всякому ж християнину молитися о своем согрешении и о отпущении грехов, и о царе и о царици, и о чядех здравии, и о братии его, и о болярех, и о христолюбивом воиньстве, о помощи на враги, и о плененых свободе, и о святительском, и священническом и иноческом чину, и о отцех духовных, и о болящих и в темницах заключенных, и за вся християны. Жене тако ж молитися о своем согрешении, и о муже, и о чядех и о домочядцех, и о сродницех, и о отцех духовных. И по молении сем утре вставая, отпети заутреня и часы и молебен молитвою, и с молчянием и с кротъкостоянием, и единогласно пети и со вниманием слушати, и святым кажением. А где некому пети, ино молитися доволно вечер и утре. А мужем однюд не погрешити по вся дни црьковнаго пения, вечерни и заутрени, и обедни, а женам и домочядцом, как вместимо, по разсужению, в неделю и в праздники и во святыя дни.



Оглавление


Новый Домострой

на Главную страницу
на Главную
© Sergey I. Kravchenko 1993-2022
eXTReMe Tracker